آخرین اخبار
کد مطلب: 77917
تحليلگران آمريکايي پيام سرلشکر جعفري را دريافت کردند
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 754

به گزارش سلام لردگان به نقل از سرويس سياسي پايگاه 598، کِنِت پولاک، نويسنده کتاب ”غيرقابل تصور: ايران، بمب، و استراتژي امريکايي" در تحليل اخير خود اذعان داشت گزينه نظامي به هيچ عنوان انتخاب دولتمردان امريکايي نيست.

اين تحليلگر سابق سازمان جاسوسي امريکا و کارشناس مسائل غرب آسيا و امور نظامي، با اشاره به سخنان اخير جان کري اظهار داشت: ”تنها انتخاب واقعي امريکا، انتخاب بين آغاز جنگ و توافق است." ويدر ادامه افزود: ”و من مطمئنم اين دولت (دولت باراک اوباما) هيچ تمايلي به آغاز جنگ با ايران ندارد."



پولاک معتقد است تلاش براي بهره برداري هرچه بيشتر از توافق ژنو، نشانه واضح عدم علاقه کاخ سفيد به گزينه نظامي است زيرا اگر غير از اين بود اصولا توافقي شکل نمي گرفت.

وي با تاييد و تصديق اظهارات سرلشگر جعفري و ديگر کارشناسان امور نظامي ايران مي نويسد:”تبعات آغاز جنگ با ايران غيرقابل توصيف و ناشناخته هستند. اما چيزي که ريسک اين اقدام را چندبرابر مي کند اين است که [اگر ايران تا کنون دنبال بمب اتم نبوده،] با آغاز جنگ قطعا به فکر ساخت آن خواهد افتاد."

بخش اول تحليل کنت پولاک درباره تبعات جنگ نشان از اين دارد که تهديدات سران امريکا صرفا براي آرام نگه داشتن صهيونيست هاي جنگ طلب و همچنين به منظور بار رواني و فشار بر ايران ايراد شده اند و هيچگونه مبناي حقيقي و کارشناسي شده اي ندارند. تا کنون هيچ کارشناس پخته و با تجربه اي گزينه نظامي را به کاخ سفيد پيشنهاد نداده است و تمامي اتاق فکرهاي مطرح اين کشور، گزينه نظامي را آخرين گزينه و ريسک پذيرترين آنها مي دانند.

اما بخش دوم اظهارات پولاک در رابطه با ترغيب ايران به ساخت سلاح هسته اي در صورت جنگ، اگرچه نشان از عدم باور امريکايي ها به ايران دارد [که عالي ترين مقام سياسي کشور بارها اطمينان داده است ايران استفاده از سلاح هسته اي را حرام ميداند] اما اين مطلب را اثبات مي کند که کارشناسان مسائل سياسي و بين المللي در امريکا براي مخالفت خود با گزينه نظامي دلايل [منطق]ي دارند که هر مقامي را در کاخ سفيد بر ضد گزينه نظامي اقناع خواهد کرد.

چه اينکه اگر امريکا واقعا از دستيابي ايران به سلاح اتمي واهمه دارد، نبايد موقعيتي پديد آورَد که ايران [به زعم امريکايي ها] نياز به سلاح اتمي را احساس کند.

پولاک معتقد است دولت اوباما با تصميماتي که تا کنون در حوزه خاورميانه انتخاب کرده است بر همگان ازجمله اسرائيل، عربستان و ايران ثابت کرده که دولت ضعيفي است. زيرا او در قضيه سوريه شکست خورده و تا کنون نتوانسته است اسد را از تخت به پايين بکشد.

وي در پايان تحليل خود مي نويسد: ”تنها راهي که اوباما را به موفقيت مي رساند اين است که قانونگزاران کنگره را متقاعد کند تمام تلاشش را براي کسب بهترين نتيجه از توافق ايران و غرب انجام مي دهد تا منندز نتواند تحريم هاي جديد را –که نتيجه مذاکرات را به ابهام مي کشاند- به تصويب برساند. از سوي ديگر، وي همچنين بايد کنگره را مطمئن سازد توانايي مهار ايران در مسئله عراق و سوريه را دارد."

پولاک درباره ايران مي گويد تمام گزينه هايي که دولت اوباما در پيش رو دارد مخاطره آميز هستند زيرا در صورت اشتباه ايران را وادار به رفتاري مي کنند که قابل پيش بيني نيست.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس